Friday, December 9, 2011

Evolusi Ringtone Nokia

Since dari handphone pertama, aku memang pengguna Nokia. Cuma yang latest ni je guna LG. So kali ni nak perdengarkan evolusi ringtone Nokia sejak awal sampai sekarang.

Thursday, December 8, 2011

Salah Plan

Dalam nak buat apa2, kena buat perancangan dulu. Tapi kalau tak buat perancangan, jangan menyesal kalau jadi kes macam kat bawah ni. ^_^

Cara Untuk Terbang

Minat Superman? Minat nak terbang bebas di udara? Ini ada caranya. Tapi jangan dicuba, tengok sahaja. Sebab kalau cuba, nyawa yang terbang. -_-"


Plug Untuk Cas Telefon Bimbit

Sangat kreatif dan sangat berguna. :)

Roller Coster Murah

Rasanya budak perempuan ni dah tak sabar nak tunggu waktu fun fair ni buka kot. hehehe


Cawan Senyum

Kalau dapat bersarapan dengan cawan ni, mesti best kan? Ye la, pagi2 dah dapat tengok senyuman, mesti mood kita pun bertambah baik. Ada sesapa tahu mana nak dapatkan cawan ni? hehe

Superman Dengki Batman

Carta Pai Sebenar

Teknologi Lama ke Baru?

Rasanya pencipta teknologi ni rindukan teknologi lama kot. hehehe

Hello Kitty

Ni baru betul2 die-hard fan Hello Kitty. ^_^


Hantu Handphone

Cara senang nak 'kalahkan' hantu. lol

Rokok Yang Bagus

Rokok yang xmembahayakan kesihatan. :)

Bantal Khas Untuk Selsema

Kalau la ada jual kat Malaysia. :)

Senjata Rahsia Madonna

Ada sesape berani nak rompak Madonna? hehehe


Kreatif Desktop Wallpaper

Memang kreatif. Ada sesape nak tiru? hehehe

Toilet untuk OKU

Agak2 macam mana OKU nak masuk toilet?


source: 9gag

Thursday, October 20, 2011

Kira Meniru Gak Ke?

semasa di dalam dewan,exam anatomi fisiologi sedang dijalankan ada satu soalan yang meminta pelajar melukis dan melebelkan organ pembiakan lelaki.... lalu seorang pelajar lelaki membuka dan melihat ke dalam seluarnya.... dalam masa yang sama seorang pelajar perempuan ternampak lalu menjerit "CIKGU..!!ADA ORANG MENIRU...!!"

-_________-

Saturday, October 15, 2011

Who's the Boss?


Wikipedia : I know everything !

Google : But i have everything !

Facebook : So what?, i know everybody !

Internet : Hei Without me,, you all are nothing !

Electricity : Silent ! Who's The Boss now ?!!

Benjamin Franklin: Ehem..ehem..Who's discover Electricity?



Allah : Well... I created all of you ... ♥ :')


subhanallah.. ^^, ♥

Pecah Tingkap Punya Pasal.


Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian.
Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita.
Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit.
Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula.
Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.

Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”
Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”
Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya.

Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali.
Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati.
Budak itu pun pulang.

Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut.
Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”
Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?

p/s: bijakkan budak tu mempermainkan orang dewasa? huhu

Friday, October 14, 2011

Alasan Mengandung Budak Kolej?




Ibu: Kenapa perot ko muncit?Ko mengandung kaa?

Anak pompuan: Ha.. ni projek sains kolej.. tajuk dia ''Proses Kelahiran''..

Ibu: Sapa laki tu..Ko cakap aku sapa laki tu.. ?

Anak pompuan: Tak tau la mak.. ni projek berkumpulan..




p/s: jangan tiru aksi di atas..





Masa Depan Mengikut Filem

Perubahan dalam industri musik (30 tahun)

Dari kaset kepada CD kepada digital..


Monday, October 10, 2011

Kenapa tak ketawa

Dalam sebuah pertunjukkan lawak, sekumpulan pelawak terkenal membuatkan seluruh dewan gamat dengan gelak ketawa. Penonton tidak henti-henti ketawa sebaik anggota kumpulan itu muncul hinggalah selesai persembahan.

Bagaimanapun, dalam keriuhan itu terdapat seorang wanita yang hanya mendiamkan diri seolah-olah tiada apa yang menggelikan hatinya. Bahkan sikap berdiam diri wanita ini membuatkan penonton lain kehairanan.

Oleh kerana merasa tidak puashati.. seorang gadis segera bertanya kepada wanita tersebut sebaik saja persembahan pelawak2 itu selesai.

" Apakah persembahan mereka tidak kelakar ? " tanya seorang gadis kepada wanita itu.

"Sungguh kelakar,"jawab wanita itu singkat.

"Tetapi kenapa kakak tidak ketawa? Apakah kakak sakit gigi? "tanya gadis itu lagi.

"Tidak..", jawab wanita itu.

"Kalau begitu, apakah alasannya yang buat kakak tak mahu ketawa", gadis itu masih tak berpuashati

"Habis, kau ingat elok sangat ke mentertawakan suami sendiri di khalayak ramai? " getusnya.

Tuesday, October 4, 2011

Clash sebab...



kucing jantan : hey awak , kita putus lah !
kucing betina : apa ?!
kucing jantan : sebenarnya awak . . bukan kucing betina . kan ?
kucing betina : apa ni . apa maksud awak ??
kucing jantan : kucing betina tak de misai ...
kucing betina : =__=''





Monday, October 3, 2011

Tengah Jalan Pun Jadi..

Kisah percintaan di tengah jalan..


Time Couple vs Dah Break

Realiti Time couple ' BABY '
Dah break ' BABI ' .

Time couple ' SAYANG '
Dah break ' BANGANG ' .

Time couple ' I- YOU '
Dah break ' WA - LU ' .

Time couple ' I LOVE YOU KBAII '
Dah break ' I HATE YOU CIBAI ' .

Time couple ' HI DARLING '
Dah break ' BYE ANJING ' .

Time couple ' HANDSOMENYA '
Dah break ' SAKAINYA ' .

Time couple ' YOU LAWALAH '
Dah break ' EH SIAL LAH '

Tuesday, August 16, 2011

Bunyi Haiwan


Cikgu : Baik anak-anak murid.... pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan. Fairuz, macam mana bunyi ayam berkokok?

Fairuz : Kok kokk kokkkkk!!!!!

Cikgu : Bagus Fairuz... Amy, buat bunyi kucing pula..

Amy : Meowwww

Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya.... Udin, buaya bagaimana pula bunyinya?

Udin : Fewittt! Hai, Cik Adik! Sorang jer...? Abang temankan ya...

Cikgu : Bunyi buaya apa tu???

Udin : Buaya darat cikgu!!







Suka Gambar: Mandi Dimana2.

Anda jenis yang sangat pembersih. Ini cara yang mudah untuk anda mandi dimana2 saje pun. :)





source: ilol




Sunday, August 14, 2011

Suka Video: Pak Cik Legend

Dah tengok gambar kat post tadi, cube tengok video ni pulak. hehehe








Suka Gambar: Cuba Jangan Senyum Masa Aku Marah!!

Kalau kamu hebat, tengok gambar ni and jangan ketawa, jangan senyum pun. boleh?


So ada yang hebat x? Susah kan nak menahan senyum. Kih kih kih.. :D






Monday, August 8, 2011

Fakta antara Lelaki dan Perempuan

lelaki vs perempuan 1. Rata-rata perempuan tidur lebih lama 1 jam saat malam dari pada lelaki. 2. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan bercakap, bayi lelaki 2 bulan lebih lambat.
3. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi (gangguan) saat mengandung bayi lelaki berbanding bayi perempuan. 4. Rata-rata berat otak laki-laki lebih berat 1.4 kg daripada berat otak perempuan. 5. Penggantian kelamin lebih banyak dilakukan oleh lelaki. 6. Perempuan tidak mampu menahan dingin disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat. 7. Lelaki lebih suka berterus terang sesuai tujuannya, sementara pembicaraan perempuan terputus-putus dengan keraguan dan perasaan. Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan ( intuisi ) dan kiri ( logika ) lebih sedikit pada perempuan. Sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada perempuan. 8. Perempuan lebih baik pancainndera penciumannya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor penciuman. 9. Perempuan mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh ( yang menghasilkan bau badan ) daripada lelaki. 10. Kemampuan pancaindera lelaki untuk merasa masam, manis dan masin lebih rendah pada perempuan. 11. Lebih dari dua kali pada perempuan cenderung homoseksual (menyukai sesama jenis) pada usia 45 tahun daripada laki-laki. 12. Pada saat usia tua perempuan mengalami kerosakan rambut, pada usia yang sama sebagian besar lelaki mengalami kebotakan. Kebotakan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen (hormon lelaki ). 13. Kira-kira 48 % lelaki mendengkur ketika tidur, hanya 22 % pada perempuan. 14. lelaki lebih banyak memilih merah, dan perempuan warna biru. 15. Perempuan rata-rata 153 saat berada di toilet, laki-laki 113 saat. 17. Satu berbanding empat, perempuan dibanding laki-laki yang berbicara gagap. 18. Penelitian di Amerika, perempuan menggunakan waktu hampir 2 kali lebih banyak untuk berbelanja dibanding laki-laki. 19. Perempuan secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai. 20. Penelitian di England, anak laki-laki lebih mudah dibohongi/diperdaya daripada anak perempuan betul ke x ek? hihi

Sunday, August 7, 2011

Game Vs Woman

Betapa pentingnya video game pada seseorang lelaki... hehehe


Tuesday, July 5, 2011

Suka Photoshop: Gambar Manipulasi oleh Justin Van Genderen

Ini merupakan gambar2 yang telah diolah, diedit oleh seorang pelukis bebas (freelancer) bernama Justin van Degeren. For me its really awesome. Bila la baru boleh dapat buat setanding macam dia ni agaknya.. So enjoy the picture..











Sunday, July 3, 2011

Suka Lawak: Ada benda nak bagitahu..

1. - erm, nak cakap sikit dengan awak.. BACA NO 5
2. - mmmm, macam mana nak cakap? BACA je la NO 8
3. - nak tahu eh? emm, BACA NO 9
4. - huh, daripada pening, baik BACA jap NO 15
5. - camne ek nak cakap.. BACA NO 17 je ek
6. - kita nak cakap sekarang tapi lebih baik BACA NO 17 dulu
7. - kita akan cakap, tapi BACA dulu NO 2
8. - yang kita nak cakap ni simple je, tapi BACA dulu NO 4 ye.
9. - tak payah la berdebar2 macam tu, cuma BACA NO 18
10. - belum lagi la, BACA NO 19 ye
11. - dah penat ke? BACA jap NO 13
12. - sebenarnya kita nak cakap kalau... (ah, BACA NO 3 la)
13. - tinggal sikit je lagi, BACA NO 20
14. - argh, penat ni. BACA NO 1
15. - adush dah pening dah ni. BACA NO 6
16. - la.. masih tak paham lagi ke? BACA NO 12
17. - ades, nak cakap ni.. BACA NO 7
18. - kita tak tahu kalau awak paham, BACA NO 10
19. - BACA NO 11 dengan tenang ye.. nanti awak tahu
20. - okey okey, sekarang kita cakap, BACA NO 14, tapi slow2 tau..
Hahaha.. So ada yang terkena tak? Juz suka2.. Jangan marah..

Saturday, July 2, 2011

Suka Design: Rantai dari Rambut

Inginkan aksesori yang menarik? Inginkan yang murah? Kini ada penyelesaiannya..




sumber: crystalkiss

Suka Sukan: Gagal Jaringkan Gol Paling Memalukan


Dengan handalnya beliau menggelecek penjaga gol, melepasi penjaga gol, membawa bola, merembat dan......

Suka Dahsyat: Kejadian Letupan Di Thailand

Seperti mana yang semua sedia maklum, selatan Thailand merupakan kawasan yang bergolak. Pernah diisytiharkan darurat oleh kerajaan Negara Thailand.


Ini gambar sebuah kereta yang diletupkan bersama2 seorang pengganas di Thailand. Saksikan beberapa gambar semasa letupan itu berlaku





sumber: 2dives