Tuesday, July 5, 2011

Suka Photoshop: Gambar Manipulasi oleh Justin Van Genderen

Ini merupakan gambar2 yang telah diolah, diedit oleh seorang pelukis bebas (freelancer) bernama Justin van Degeren. For me its really awesome. Bila la baru boleh dapat buat setanding macam dia ni agaknya.. So enjoy the picture..











Sunday, July 3, 2011

Suka Lawak: Ada benda nak bagitahu..

1. - erm, nak cakap sikit dengan awak.. BACA NO 5
2. - mmmm, macam mana nak cakap? BACA je la NO 8
3. - nak tahu eh? emm, BACA NO 9
4. - huh, daripada pening, baik BACA jap NO 15
5. - camne ek nak cakap.. BACA NO 17 je ek
6. - kita nak cakap sekarang tapi lebih baik BACA NO 17 dulu
7. - kita akan cakap, tapi BACA dulu NO 2
8. - yang kita nak cakap ni simple je, tapi BACA dulu NO 4 ye.
9. - tak payah la berdebar2 macam tu, cuma BACA NO 18
10. - belum lagi la, BACA NO 19 ye
11. - dah penat ke? BACA jap NO 13
12. - sebenarnya kita nak cakap kalau... (ah, BACA NO 3 la)
13. - tinggal sikit je lagi, BACA NO 20
14. - argh, penat ni. BACA NO 1
15. - adush dah pening dah ni. BACA NO 6
16. - la.. masih tak paham lagi ke? BACA NO 12
17. - ades, nak cakap ni.. BACA NO 7
18. - kita tak tahu kalau awak paham, BACA NO 10
19. - BACA NO 11 dengan tenang ye.. nanti awak tahu
20. - okey okey, sekarang kita cakap, BACA NO 14, tapi slow2 tau..
Hahaha.. So ada yang terkena tak? Juz suka2.. Jangan marah..

Saturday, July 2, 2011

Suka Design: Rantai dari Rambut

Inginkan aksesori yang menarik? Inginkan yang murah? Kini ada penyelesaiannya..




sumber: crystalkiss

Suka Sukan: Gagal Jaringkan Gol Paling Memalukan


Dengan handalnya beliau menggelecek penjaga gol, melepasi penjaga gol, membawa bola, merembat dan......

Suka Dahsyat: Kejadian Letupan Di Thailand

Seperti mana yang semua sedia maklum, selatan Thailand merupakan kawasan yang bergolak. Pernah diisytiharkan darurat oleh kerajaan Negara Thailand.


Ini gambar sebuah kereta yang diletupkan bersama2 seorang pengganas di Thailand. Saksikan beberapa gambar semasa letupan itu berlaku





sumber: 2dives

Suka Kartun: Anatomi Watak Kartun

Watak kartun biasanya dicipta sebagai sesuatu yang comel. Lihat sahaja Hello Kitty, Super Mario, Nemo dan lain2, semuanya comel belaka. Tapi bagaimana agaknya kalau digambarkan anatomi watak2 ini. Jason Freeny cuba menggambarkan tulang2, serta 'isi dalam' watak2 ini. Saksikan..

Suka Design: T-shirt Facebook

Zaman sekarang ni mostly semua ada facebook. So untuk buktikan sape true facebooker, kena la ada t-shirt macam kat bawah ni..






































source: bitrebels